X

Onderwijs communicatie, Schwung it!

Communicatie in het onderwijs

Het onderwijs is enorm in beweging. De veranderingen zijn groter en ingrijpender dan ooit, met een sterk gevarieerd onderwijsaanbod. In combinatie met de zorgplicht, het lerarentekort, de toenemende werkdruk en concurrentie rondom het werven van leerlingen zorgt dit voor interne en externe uitdagingen op het gebied van communicatie. Maar geen zorgen. De complete aanpak van onze partner Schwung biedt op dit gebied uitkomst.

 

Onze partner Schwung is een creatief bureau voor merkcommunicatie. Feitelijk werkt Schwung aan merken, ze helpen bedrijven en organisaties hun -brutaal ideaal- te verwezenlijken. Schwung ontwikkelt herkenbare merkidentiteiten voor scholen. Ze geven antwoord op de vragen wie ben je, waar sta je voor, wat beloof je? Dit gedachtegoed gebruiken ze om scholen stevig op de kaart te zetten en helder te profileren. Schwung ontwikkelt een (leerling) wervingscampagne, van concept tot realisatie.

 

Merk denken

Onder druk van de veranderingen beginnen steeds meer scholen met denken vanuit hun merk. Een logische ontwikkeling gezien de eerder genoemde communicatie-uitdagingen. Het helpt om naar buiten toe beter te kunnen vertellen waar je als school voor staat en wat je belofte is. Zodat ouders, leerlingen, de omgeving en externe partners gaan ervaren en herkennen wat jouw school zo bijzonder en aantrekkelijk maakt. En intern helpt het medewerkers te (ver)binden. Met gelijke normen, waarden en een merkverhaal kunnen ze als ultieme ambassadeurs een eenduidig verhaal uitdragen en bijdragen aan een krachtige positionering.

Voor het onderwijs is dit een nieuwe benadering, in andere (commerciële) branches heeft het zijn effectiviteit al veelvuldig bewezen. Schwung ontwikkelt schoolmerken samen met scholen en schoolbesturen en helpt ze dat integraal uit te dragen met merkvoorkeur als resultaat.

Meer weten?

Ga naar de website van Schwung