X

We find and manage talent!

De onderwijsarbeidsmarkt is meer dan ooit in beweging en in het gunstige economisch klimaat waarin we ons nu bevinden vormt het voor veel scholen een steeds grotere uitdaging om de juiste onderwijstalenten aan te trekken en te behouden.

 

Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken dat in de gemiddelde organisatie slechts 50% van het potentieel wordt benut doordat er niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de medewerkers. Daar zit dus nog veel ruimte tot groei…

…en juist daar komt LimeWise om de hoek kijken! 

We find and manage talent! Naast dat wij veel ervaring hebben in het werven van onderwijstalent, zijn wij ook sterk in het “empoweren” van onderwijstalenten. Dit betekent aandacht voor de ontwikkeling van professionele, persoonlijke en onderwijskundige vaardigheden.
Wat LimeWise daarnaast belangrijk vindt is dat ons opleidingsprogramma van de individuele talentvolle onderwijsprofessional naadloos aansluit op de dagelijkse praktijk voor de klas. Met een doelgericht leertraject, binden en boeien wij talenten, zo zorgen we er samen voor dat talenten verbonden blijven aan een school en voorkomen we vroegtijdige uitval!

Wat is LimeWise onderwijstalent?

Talent is het in de persoonlijkheid verankerde vermogen om met gerichte inspanning, ondersteuning en ontwikkeling een bepaald soort gedrag tot hoog niveau te ontwikkelen.

 

  • Talent vraagt om inspanning en ontwikkeling om zichtbaar te worden in het gedrag
  • Talenten moeten beschikken over de drijfveren en interesses om het talent in de praktijk te kunnen brengen en ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van talent vraagt om ondersteuning en draagvlak vanuit de omgeving

Werken vanuit talent geeft energie en werkplezier!

Waarom LimeWise inzicht wil hebben in onderwijstalent

Veel onderwijsinstellingen zijn vandaag de dag sterk in beweging en ook de gevraagde vaardigheden en competenties van docenten veranderen.

Om zo’n verandering succesvol te realiseren, moeten we weten welke onderwijsprofessionals de gewenste vaardigheden en competenties in zich hebben en hoe we hun talenten gericht kunnen ontwikkelen. Als we de talenten van medewerkers kennen, zetten wij ze gerichter in hun kracht, in een rol die bij hen past.

 

Het succes van organisaties wordt bepaald door de talenten van medewerkers. Alleen door precies te weten waar hun talenten liggen, krijgen we de juiste persoon op de juiste plek. Alleen door echt te begrijpen wat medewerkers drijft, kunnen we ze in hun kracht zetten.

Waarom LimeWise investeert in onderwijstalent

  • Door te investeren in gerichte begeleiding, verlagen we ongewenst en vroegtijdig verloop
  • Behouden we goede docenten voor de school
  • Omdat we de talenten van medewerkers kennen, zetten we hen gerichter in hun kracht
  • Als we inzicht hebben in talent, kunnen we sturen op een goede invulling van de functie en richting geven aan de doorontwikkeling van docenten
  • Inzicht in talent geeft de school richting aan ontwikkeling
  • Als we weten welke talenten nodig zijn en welke talenten de school in huis heeft, kunnen we gerichter sturen op de instroom en doorstroom van medewerkers

Heeft u een vraag over onze dienstverlening?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact op